Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Et sidste kup?

Af Tom Ekeroth, mandag den 29. november 2021 kl. 12.30

Jeg tror stadig, at bitterheden er intakt i nogle af de kommuner, hvor magten skiftede. Eller hvor den ikke skiftede alligevel. Og jeg er ikke sikker på, at vi ikke kan nå at opleve et sidste kup inden vi når deadline 15. december. Enten af at få magten tilbage, får mere ud af situationen eller i sidste at få frataget nogle andre magten.

Jeg ved godt, at ordet ”kup” egentlig ikke er helt korrekt, alt foregår jo med demokratiets spilleregler. Politik er det muliges kunst, og når man nu lige har fået tænkt sig om…Men det er nu engang en del af kommunalvalgets retorik.

Men selv om det er helt legitimt, kan prisen for at gå efter magten fx ved at skifte parti blive høj i form af et smadret omdømme og isolation. Respekten der blev væk.

En der fortjener respekt, er den snart tidligere borgmester i Stevns Kommune Annette Mortensen (V), som fra næste år er viceborgmester i en konstituering med S og R. Hun kunne formodentlig have tilbageerobret borgmesterposten, men sagde efter valget til Stevnsbladet:

”Jeg havde helst set, at vi beholdt en borgerlig borgmester, og det har været fristende at springe fra valgnattens aftale. Men det gør jeg ikke”.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Et sidste kup? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger