Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Et løfte der kan løfte

Af Tom Ekeroth, mandag den 20. september 2021 kl. 08.30

KL vil indføre et plejeløfte, hvor nyuddannede sosu-hjælpere og -assistenter skal give hånd på, at de vil gøre deres job med værdighed, medmenneskelighed og faglig stolthed.

Ældresagen synes godt om forslaget. FOA anerkender ideen, men sektorformand Torben Klitmøller Hollmann siger til TV2 News: ”Men hvad er et løfte værd, hvis man ikke får arbejdsvilkår, hvor man har mulighed for at overholde løftet”.

Han mener i stedet, at der skal være en autorisation til sosu-hjælperne. Autorisation vil betyde, at sosu-hjælper bliver en beskyttet titel.

Torben Klitmøller Hollmann mener, at en autorisation vil være med til anerkende sosu'erne, mens den også vil pille brodne kar ud.

Helt anderledes mener Michael Ziegler, (K), formand for KL's løn- og personaleudvalg, at en sådan autorisation vil sende mange ufaglærte sosu’er ”ud i mørket”,.

Hvis man ikke skal lade ”det bedste være det godes fjende” virker det som en oplagt ide at indføre et løfte. Mon ikke mange af os husker de hæslige sager fra forskellige plejehjem, fx fra Helsingør, hvor en sosu-hjælper fra Helvede i en video spørger en dement kvinde om hun er "åndssvag", "hvad fanden der er galt med hende", om "hun er grim", og "om han skal smadre hende". Selv om kommunen sparkede ham ud, har det efterfølgende vist sig, at han igen fik job som sosu. Det er jo skræmmende at det kan lade sig gøre.

Lad os få det løfte indført, det kan være en fortjent anerkendelse af de mange dygtige medarbejdere og være med til at løfte ældreområdet. Og måske holde folk som idioten fra Helsingør væk fra job, hvor han skal have med ældre at gøre. Eller med mennesker i det hele taget.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Et løfte der kan løfte Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger