Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Erhvervsfolk i politik

Af Tom Ekeroth, mandag den 14. maj 2018 kl. 10.30

Der er kun lidt over et år til der senest skal være valg og et af de synlige tegn var statsministerens lille rokade: Så er holdet sat.

Overraskelsen på holdet er iværksætteren Tommy Ahlers, kendt fra TV. Som fænomen er han måske ikke så overraskende, det virker altid godt med en minister "ude fra". Om Ahlers så vil få en politiske karriere eller være en af dem, der mere eller mindre frustreret siger farvel efter et kortere gæstespil vil kun tiden og måske valget vise.

Politiken har portrætteret den nye minister og ladet et par investorkolleger udtale sig om ham. En af dem, Karim Ben M'barek siger:

"Jeg tror, at Tommy vil gå den vej, at vi ikke skal være bange for teknologi. At vi skal have teknologi, og vi skal have mere af det. De teknologiske fremskridt kommer uanset hvad, og hvis vi bruger dem rigtigt, kan de gøre livet så meget lettere for os".

Og Morten Lund siger:

"Jeg drømmer om, at Tommy putter kunstig intelligens på velfærdsmodellen. Så vil man kunne måle på samfundet, ligesom man gør på en Uber-tur, og finde  hullerne i suppen, så vi kan gøre det endnu bedre".

Nogle ville måske sige, at med sådanne kolleger, behøver man ikke fjender. Man kunne også sige, at det er rigtig godt, at vi har iværksættere, at vi kunne bruge flere af dem, men at det måske er meget godt, hvis de holder sig til iværksætteri.

Jeg mindes stadig med respekt borgmesteren i Bjerringbro, der var kommet direkte fra et direktørjob på Grundfos. På et kommuneforeningsmøde fortalte han, at han tidligere – som en del af sine kolleger – havde haft den holdning, at kommunerne kunne lære meget af erhvervslivet og at man sagtens med en forretningsmæssig tilgang kunne drive den mere effektivt, men at han var blevet klogere, og at politik var mere kompliceret end han havde forestillet sig. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Erhvervsfolk i politik Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger