Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Er erhvervslivet egentlig så klogt?

Af Tom Ekeroth, mandag den 2. september 2013 kl. 08.00

Når man læser Børsen – erhvervslivets farverige tabloid – bliver man mødt med en evig strøm af udtalelser, debatindlæg og ledere, hvor synspunktet er, at det offentlige – mest kommunerne – ikke er gode til det, de gør.

Retfærdigvis skal det skrives, at Børsen er kritisk i sin dækning sin egen målgruppe, men ellers er mediernes dækning af erhvervslivet ofte noget, der foregår i knælende ærbødighed.

Men er erhvervsfolk egentlig så kloge? Jeg tænker her ikke på de skråsikre meninger om hvordan det offentlige burde drive ”forretningen” – de er engang imellem frygteligt banale – men selve kerneydelsen, det at drive en virksomhed?

Jeg er stadig forundret over Pihl & Søn. Et firma fra 1887, som har bygget storslåede, fantastiske ting, som har masser af projekter i gang, heraf flere for kommunerne, tilsyneladende ikke noget problem med at skaffe ordrer, en omsætning på over fem milliarder, flere end 1.000 ansatte – hvordan kan sådan et foretagende nærmest over en weekend brække samme, for derefter nærmest at forsvinde? 

”Dårlig ledelse”, sagde bestyrelsesformanden. Det tror man jo gerne, men er det ikke sådan noget en bestyrelsesformand skal gøre noget ved?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Er erhvervslivet egentlig så klogt? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger