Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Er der plads til Dovne Robert?

Af Tom Ekeroth, mandag den 7. oktober 2013 kl. 09.30

Robert Nielsen, bedre kendt som Dovne Robert, vil stille op til kommunalvalget, selv om han mener, ”at kommunalpolitik er jævnt pissekedeligt og at kommunerne ikke har noget at skulle have sagt”. Hvilket selvfølgelig viser, at manden har været for doven til en smule research.

Burde man så ikke tie hans politiske karriere ihjel inden den er begyndt? Det er nok lidt sent, for Dovne Robert er allerede en del af en kendthedskultur, som er ren indavl. Næste skridt for Robert Nielsen er formodentlig Vild med Dans. Man kan undre sig over, at en mand, hvis præstation er, at han ikke vil præstere, kan trække så  megen opmærksomhed, men der er ingen grund til at overdimensionere fænomenet eller frygte et demokratisk skred.

Lige som et retssamfund er karakteriseret ved at skyldige nogle gange går fri, så er et demokrati også karakteriseret ved, at der også engang imellem optræder højst forunderlige kandidater. Før kommunesammenlægningerne optrådte der også ind imellem aparte lister – ingen nævnt, ingen glemt. Det er vigtigt at danskerne stemmer, men det er en demokratisk ret at spilde sin stemme.

Sammenligningen med Jacob Haugaard, der chokeret pludselig befandt sig i Folketinget er ikke retfærdig mod Haugaard, der både havde et samfundsengagement og en karriere, men også Dovne Robert kan pludselig se sig valgt. Så vil han opdage, at kommunalpolitik er hårdt arbejde. Måske endda, at det ikke er kedeligt.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Er der plads til Dovne Robert? Felter med * skal udfyldes
 

Der er da lidt positivt ved hans tilbud til vælgerne

Af:Morten Dreyer, Dragør Byråd - Den07.10.2013 kl. 10:08Anmeld kommentar

Lidt taktisk kan man da ønske ham tillykke med kandidaturen.

Der er særdeles lang vej til et mandat i København.
Så med lidt held, så opnår han bare at generere lidt stemmespild på venstrefløjen.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger