Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Er der en minister til stede?

Af Tom Ekeroth, mandag den 25. februar 2019 kl. 10.23

Antallet af svage ældre, der får offentlig hjemmehjælp til de praktiske opgaver i hjemmet er på ti år faldet fra 42,8 procent til 24,6 procent. Det er tal, der stammer fra en VIVE-rapport. 

Kommunale eksempler i TV-Avisen viste tydeligt, at det demografiske pres ikke er noget, der ligger truende i horisonten. Det rammer benhårdt her og nu. Kommunerne skal prioritere de midler, der er. Og for nogens vedkommende er det et valg mellem penge til skoler og penge til rengøring.

Ældresagens direktør Bjarne Hastrup, som er en af Danmarks dygtigste kommunikatører, greb selvfølgelig sagen. Han hæftede sig ved, at den hævede folkepensionsalder giver ekstra penge i kassen. Det er et enkelt regnestykke. Det er bare ikke penge, der er hos kommunerne.

Mest underligt var det, at Liberal Alliance havde sendt Mai-Britt Kattrup, som blandt en række ordførerskaber også har ældreområdet. Hun forsøgte sig lidt desperat med at kommunerne bare kunne skære ned på de administrative lag. Det er sådan en evighedsfortælling, som nogle politikere fra Borgen engang imellem forsøger sig med, og den bliver ikke mere rigtig af at blive gentaget.

Men ordføreren var der da i det mindste. Det var ministeren for området ikke. Den usynlige Thyra Frank ønskede ikke at stille op til interview til nogen medier. Det triste ved sagen er, at man næsten ikke undrer sig over det. Men måske er der en anden minister, der kan tage over?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Er der en minister til stede? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger