Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Er der en (ledig) overlæge til stede?

Af Tom Ekeroth, mandag den 19. november 2012 kl. 11.00

Otte stillinger som overlæge med mærkatet "akutjob" er slået op på Jobnet, hvor alle job i forbindelse med akutjobpakken skal meldes ind. Disse stillinger er målrettet langtidsledige, der er ved at falde ud af dagpengesystemet.

Overlægeforeningen forstår ikke hensigten: Der findes ikke ledige overlæger. Det har der ikke været i mands eller kvindes minde.

Region Sjælland forklarer til Berlingske, at regionen har besluttet at slå alle de ledige stillinger op som akutjob for at give ledige en ensartet behandling.

Nogle gange er hjælpsomhed ubehjælpsom, og det der skulle en slags udvidet fairness over, for de ledige ender med noget, der nærmest virker som hån over for den ledige. Som i forvejen er under massivt pres.

Det er heller ikke hjælpsomt over for hele den fælles aktion mellem det offentlige og det private for at skaffe 12.500 akutjob, for selv om jobbene ikke er garanteret de ledige, så virker de otte savnede overlæger, som om man bare vil have opfyldt sine måltal.

Men man kan da håbe, at de kommende bud er mere målrettede en gruppe, hvoraf en stor del er ufaglærte eller lavtuddannede.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Er der en (ledig) overlæge til stede? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger