Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Er arbejde synd for nogen?

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 7. april 2015 kl. 10.00

Statsministerens annoncekampagne ”Kommer du til Danmark skal du arbejde” er faldet en svensk lokalpolitiker fra Malmö for brystet. Han mener, at teksten er racistisk, fordi den er møntet på en bestemt gruppe. Her skal vi nok holde eventuelle automatfordomme om svenskerne ude af billedet, synspunktet har også tilhængere i Danmark.

Men er arbejde synd for nogen? Ja, selvfølgelig kan man finde eksempler på det, mennesker hvis helbred gør arbejdsdagen til et Helvede eller arbejdspladser der er en filial af samme lokalitet.

Men i det store billede, så har den hårdtprøvede kliche ”arbejde adler” jo en moderne kerne af sandhed: Arbejde kan skabe stolthed og arbejdet integrerer. Der er intet hjælpsomt eller empatisk ved at parkere folk på sidespor, fordi man synes det er synd for dem.

Mette Frederiksen havde meget ret, da hun formulerede noget i retning af, at i stedet for bare at tænke i at give mennesker noget at leve af, skulle man tænke i at give dem noget at leve for.

Det har længe været sådan, at når der blev talt om arbejde til flygtninge og til kontanthjælpsmodtagere, så kommer der noget med ”at rense lokummer” – underforstået, at det kan man ikke byde folk.

Men ret beset er det en stor fordel for os, at toiletter blive gjort rent. Jeg har stort respekt for folk, der bogstavelig talt gør det beskidte arbejde. Det forhindrer blandt andet epidemier, smitsomme sygdomme og andet ubehageligt.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Er arbejde synd for nogen? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger