Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

En på renommeet

Af Tom Ekeroth, mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00

I øjeblikket går vi nærmest fra krise til krise. I øjeblikket har vi en renommé-krise. Mest tydeligt kommer den til udtryk i en tegning i den i øvrigt pæne avis ”The Guardian”. Jeg skal ikke blande mig i den konkrete sag, men udelukkende se på danskernes fornemmelser for nationens renommé. Vi bekymrer os en del om det, nok med vidt forskellige indgangsvinkler.

Vi er jo ikke så kendte endda i den store verden. Indslag fra diverse tv-aviser demonstrerer som regel, at den almindelige amerikaner mest forbinder os md wienerbrød og tror, at vi er hovedstaden i Sverige. Så vi samler selvfølgelig på de gode eksempler: Når danskere bliver lidt kendte uden for landets grænser, har vi en tilbøjelighed til at tro, at de er verdensberømte. Det samme gælder produkter – tvserier, mad, mode, pumper, plastikklodser og hele turismen.

Så der er selvfølgelig også en frygt for at nogen (eller mange) kunne finde på at fravælge vores produkter, noget i retning af at ”vi vil ikke have jeres pumper, fordi I er sådan et ondt land og vores børn kunne også tage skade af at bygge med jeres klodser”. For slet ikke at tale om dem, der rundt omkring i verden vil sidde og smide mudder på tvskærmen, når en af vores fantastiske serier bliver vist eller ikke gider komme og cykle rundt i vores gader.

Men boykot af moralske årsager er ikke ret udbredt hos den almindelige forbruger eller importør for den sags skyld. Vi selv køber pænt produkter fra lande som holder fast i dødsstraf, og mange rejser glad og gerne til lande, som har et anstrengt forhold til menneskerettigheder. Og sådan har de fleste det formodentlig også det danske renommé.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: En på renommeet Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger