Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

En klimatosses bekendelser

Af Tom Ekeroth, mandag den 27. maj 2019 kl. 13.00

Jeg går ikke i panik, hvis sommeren bliver fantastisk (eller det modsatte). Tilfældigheder kan selvfølgelig påvirke vejret, men jeg synes ikke, jeg kan se bort fra beviserne. For selv om de ikke alle er håndfaste, så er de in legio: Klimaændringerne er en trussel, og det er lidt fattigt bare at sige, at det nok holder min tid ud. Så det anbringer mig vel i kategorien "klimatosse". 

Anvisningerne på hvad man kan gøre er mange, hvad skal vi selv gøre og hvad skal samfundet gøre. Nogle gange modsatrettede ting, selvfølgelig skal der sættes ind på en række områder for at prøve at forhindre, at det bliver værre. Men jeg glæder mig også over de løsninger som flere og flere kommuner lykkes med, diger, vådområder, kunstige søer, bassiner og gadekær, som skal forhindre oversvømmelser.

Det rigtig gode ved det er, at det ikke bare er forsvar mod for meget vand, men også at bruge vandet til at skabe nye rekreative områder. Nogle vil formodentlig kalde det lapperier, men det er da ret godt set, som når man i et landsbyområde i Lyngby lader landsbyens gadekær vende tilbage. Eksemplerne er mange og særdeles fantasifulde. Det er godt, for staten gør ikke rigtig noget.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: En klimatosses bekendelser Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger