Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

En god dom

Af Tom Ekeroth, mandag den 17. december 2018 kl. 09.30

Trusler og omfattende chikane af Odense-rådmand Susanne Crawley (R) har kostet en 40-årig kvinde et års ubetinget fængsel. Retten i Odense kendte hende i sidste uge skyldig i hele 28 forhold.

Det er ikke for at være skadefro: Det er en god dom.

Den 40-årige kvinde har gennem mere end et år og fire måneder truet, chikaneret eller været krænkende overfor offentligt ansatte i Fyns Politi og Odense Kommune, og herunder ikke mindst børne- og ungerådmand Susanne Crawley.

Dommen er et godt signal om, at man ikke bare kan opføre sig, som man vil over for offentligt ansatte og over for politikere. Det kan godt være, at den dømte kvinde har følt sig uretfærdigt behandlet, men det berettiger selvfølgelig ikke til at chikanere en kommunalpolitiker.

Landspolitikere er beskyttet af Christiansborgs apparat og mure. Det er lokalpolitikere ikke, de færdes i høj grad mellem borgerne. Og selv om det er slidstærke mennesker, så skal de ikke behandles efter forgodtbefindende af folk, der ikke kan styre deres aggressioner, hvad enten det så er på sociale medier eller i direkte kontakt. Dommen i Odense har sendt et signal om at det koster, og at man ikke bagefter kan komme og sige "jeg mente det ikke".

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: En god dom Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger