Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

En dejlig pakke

Af Tom Ekeroth, mandag den 30. januar 2017 kl. 08.50

”En dejlig pakke”. Sådan omtalte justitsministeren selv sine kommende love, allerede nu kendt som ”bandepakken”.

Den venlig og muntre Søren Pape Poulsen er blevet tough om crime, og mon ikke hans bandepakke, der blandt andet skal fordoble straffen for at skyde i det offentlige rum, vil blive modtaget pænt af partierne uden for regeringen.

Radioavisen havde indkaldt en kvalificeret ekspert, en tidligere bandeleder, som roste justitsministerens pakke. Ex-bandelederen mente dog, at straffen alene for at køre rundt med et våben burde skrues op til en syv-otte år.

Pape sidder med en vindersag, for i løbet af sidste år, var der 54 skyderier i det offentlige rum og på steder som Lyngby Storcenter, der næppe kan kaldes et ghettoområde. Netop her blev en tilfældigt forbipasserende ramt. Men uanset hvor det sker, handler det om ”geografi og territorier”, som bandelederen sagde. Og så selvfølgelig penge, guldkæder og BMW’er så store som ministerbiler.

Det er klart, at det bekymrer os pæne folk at komme i vejen for et opgør mellem glock-svingende tosser med eller uden rygmærke. Men faktisk er de pæne folk nødvendige for banderne, nogle skal jo køber deres stoffer, besøge deres cafeer, aftage de stjålne designermøbler og – ifølge den tidligere bandeleder – opbevare våbnene.

Det skulle være forklaringen på, at politiet finder langt færre våben end de gjorde tidligere: Hr. og fru Jensen gemmer dem i samtalekøkkenet.

Her er det, at det er fristende at tilkalde udenrigsministeren, hvis stærkeste våben er at sige fy til internationale våbenbesiddere.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: En dejlig pakke Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger