Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

En branche på støtten

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. september 2017 kl. 10.00

Fremover skal mediernes chefer lægge lønsedlen frem til almindelig beskuelse. Ellers er det slut med mediestøtte. Det er i hvert fald et krav fra Venstre og Socialdemokratiet forud for de kommende medieforhandlinger. Man må sige, at redaktørerne har ikke ligefrem stået i kø for at fortælle om de bliver forgyldt, forsølvet eller hakker sig igennem. Det sidste scenarie er næppe særlig udbredt.

DR følger sagen med en vis interesse – er det payback time for mediernes snasken rundt mangfoldighedskonsulenter og dyre heste transporter?

Mediestøtten er bestemt interessant, selv om der ikke bliver skrevet meget om det. Heller ikke i medier, der normalt ikke lægger fingrene imellem, når det gælder artikler om understøttede erhverv.

Jeg mener nok, at der er et par af de understøttede medier, Danmark kunne klare sig uden, men ellers er jeg en stor tilhænger af mangfoldighed på medieområdet.  Og jeg ved godt, at uden støtte fra staten ville en del medier dø.

Om det også gælder de fire medier i Det Berlingske Hus, ved jeg ikke. Men fire aviser (Berlingske, BT, MX og Weekendavisen) får i 2017 tilsammen cirka 49,1 million. Sammenholdt scorer de tre publikationer under J.P./Politikens hus 52,5 millioner. Kapitalismens bannerfører Børsen får 17,5 millioner. Det er da også en slags penge.

Fagblade og organisationsblade får ikke længere støtte. Eneste undtagelse er Fagbladet Folkeskolen aps., som ved at blive et selskab har fået del i støtten: 1.972.903 kr. får lærernes fagblad i 2017. Danske Kommuner fik tidligere støtte fra de tidligere ordninger. Det er vi nu udelukket fra. Vi hverken kan eller vil løbe fra det kommunale ejerskab, vi er i KL, hvor vi er defineret som et resultatcenter.  Det betyder i den korte version, at vi skal tjene pengene til driften selv.

Nå, men er jeg så ikke bare sur? Nej, slet ikke. Vi trives fint med udfordringen. Men måske burde danskerne have at vide, at det når det gælder medier, så er det ikke bare licens, vi betaler til.

Det er i øvrigt ganske let at finde ud af hvor mange penge de enkelte medier får. Prøv bare at google mediestøtte 2017.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: En branche på støtten Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger