Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Drama og dumhed

Af Tom Ekeroth, mandag den 8. februar 2016 kl. 08.30

Vi blænder op for et lille tv-drama: I sidste uge trængte den pensionerede dramachef Ingolf Gabold sig tilbage i søgelyset med en ren tilståelsessag: ”Ja, jeg var en rød lejesvend”. Da proppen nu var af, fortalte eks-dramachefen, at han med ”1864”, ”Borgen” og ”Krøniken” havde haft en politisk hensigt: Serierne skulle bekæmpe Dansk Folkeparti og nationalismen.

Det første virkede så tilsyneladende ikke efter hensigten. Medmindre man da forestiller sig, at Dansk Folkeparti kunne have været dobbelt så stort uden serierne. Personlig kan jeg ikke se andre fællestræk mellem ”1864” og ”Krøniken” end at de begge brugte et af dansk tv-dramatiks højst elskede trick: Nydelige nøgenbadende kvinder. Og det har TV2’s ”Badehotellet” også præsteret.

Nogle af seriernes forfattere var fortørnede, andre tog det vel nærmest med et skævt smil og ingen af dem var i nærheden havde mærket noget til politisk påvirkning. Og man kan sige meget om Ole Bornedal, han virker ikke som en mand, der kan beordres. Danske Folkeparti var til gengæld i stand til at sige det danske sprog skønneste sætning ”Hvad sagde vi?”

Nu havde Ingolf Gabold måske bare behov for at nogen huskede hvem han var, men man kunne sige, at i et land hvor sammenhængskraften er noget udfordret, var der måske ikke brug for at male et billede af Danmarks-politiker-afbrydende-københavnerifyldte-nu-også-femtekolonne-agtige-Radio. Fordi man ser en grøft behøver man jo ikke grave den dybere.

Men mon ikke den korte episode af ”Drama og dumhed” bliver et oneshot.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Drama og dumhed Felter med * skal udfyldes
 

Fremragende, Ekeroth!

Af:Per Borgaard, DJ - Den08.02.2016 kl. 14:32Anmeld kommentar

Min overskrift siger alt!

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger