Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Drama med og uden fondant

Af Tom Ekeroth, mandag den 10. oktober 2016 kl. 08.00

Nå, sidste uge var interessant. Først var der ballade over at dannebrog blev hængt op i folketingssalen, så blev fire politikere sendt ud for at skifte tøj. Det sidste gav nostalgiske mindelser om Beatles-epoken, hvor håbefulde skoleinspektører sendte elever hjem for at få noget andet på end højhælede støvler, beatlesjakker og andre tegn på tidens forfald. 

Hvis nogen i den kommunale verden synes, at det der foregår på Borgen mere og mere minder om et realityshow, så skal jeg ikke fortænke dem i det. Og vil Anders Samuelsen komme ned fra træet?

Men det store drama foregik i nationens sidste samlingspunkt, DR’s last stand mod Netflix og HBO, opbygget af fondant og mousser, kort skrevet Den store bagedyst, hvor ugens eksklusion affødte den store klagedyst.

En repetition for de få, der ikke via den kulturradikale avis Politiken eller DR’s egen nyhedsstrøm er blevet opdateret: De håbefulde amatørbagere skulle arbejde ud fra temaet polterabend og mandehørm. 

Det første er for mig noget med paintball, bunker af dårlig mad, strømme af øl, larm etc. etc. Konceptet er vel, at det skal være grimt, og taler rygterne om kvindepolterabender sandt, så breder det sig også lystigt til dem. 

En af deltagerne kreerede i stedet en kage i lyserødt og pastel. Jeg tror ”nuttet” er ordet. Og det matcher hverken konceptet for ”mandehørm” eller polterhalløjet. Det her er ikke for at gå ind i hele den efterfølgende kønsrollediskussion, hvis man skal uddrage en morale, ligger den et andet sted.

Mon ikke en hel del af os har mødt medarbejdere, der syntes de opgaver, de fik var åndssvage, så derfor valgte de at løse en anden opgave eller løse den helt uden for rammerne. Det kan godt være man synes, man har ret til det, men de fleste steder vil det ende skidt, hvis man fremturer.

Enkelte er selvfølgelig så geniale, at de kan bryde reglerne og få noget godt ud af det. Nu er genialitet ikke så udbredt, og omvendt bliver man ikke genial af at bryde regler.

Og skulle nogen i disse bagetider synes, at nationens fokus på problemer, kan man minde om Maria Antoinettes løsning på brødmangel, nemlig at spise kage. Ja, så kan jeg heller ikke fortænke dem i det.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Drama med og uden fondant Felter med * skal udfyldes
 

Tilmelding

Af:Manager - Den18.06.2019 kl. 09:37Anmeld kommentar

hej jeg vil gerne tilmelde Freja friis til den store klagedyst da hun klager rigtig meget hun synes selv det er ok så i skriver bare hvornår vi skal komme!(; Hilsen hendes manager

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger