Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Det rigtige arbejde

Af Tom Ekeroth, mandag den 29. februar 2016 kl. 09.00

Det var forventeligt: En snart færdiguddannet og potentielt arbejdsløs djøf’er udtaler, at hun ikke har uddannet sig i seks år for at blive kassedame i Netto. Så vil hun hellere være arbejdsløs.

Efterløbende rejser der sig på Facebook det, der på nudansk kaldes en ”shitstorm”. Og efterfølgende udfoldede en kvindelig borgerlig blogger sin forargelse for den unge djøf’er, der skulle skamme sig og ”i stedet for det åndsbollede rundkredspladder skulle man på djøfs jobcafé overveje at ansætte en flok pensionerede generaler til at uddele røvfulde til nyuddannede”. Jeg gætter på, at det ikke skal forstås i fysisk forstand.

Bortset fra det med generalerne er det hele set før. Jeg ved ikke, hvorfor det udmærkede supermarked Netto altid skal holde for som det sted, akademikere ikke vil arbejde.

At akademikere ikke nødvendigvis kommer til at arbejde i akademiske job er ikke helt nyt. Engang i forrige århundrede arbejdede jeg i det daværende SiD, hvor jeg til min store overraskelse mødte en del veluddannede folk, magistre i historie f.eks., som i stedet arbejdede som postbude, fordi der havde været – skal vi kalde det en ”overproduktion”. En del havde det faktisk godt med det, og nogle af dem blev særdeles skarpe forhandlere. Så deres uddannelse blev brugt – bare på en anden måde. 

Selvfølgelig skal man ikke kunne bruge en bestemt uddannelse som undskyldning for ikke at ville tage et – måske lavere rangerende job. Det er helt enkelt bedre at arbejde end bare at sidde og kigge efter ønskejob, som aldrig lander. Jobsnobberi er ikke kønt, men det er spildet af ressourcer ved at man tager uddannelser, der ikke bliver brugt, heller ikke.

Men lige om lidt har vi større problemer: Masser af flygtninge som skal i job. Og mange af dem har ingen uddannelse.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Det rigtige arbejde Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger