Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Det lysner over agres felt

Af Tom Ekeroth, mandag den 3. oktober 2016 kl. 09.00

Ludvig Holstein var søn af en greve. Han blev digter og litterat, og selv om han holdt sig fra at eje jord, så var han god til at beskrive den. Hans ”Det lysner over agres felt” er en bevægende tur ud på landet midt i efteråret, når det er bedst. Jeg bliver aldrig træt af den sang.

Ligesom jeg heller ikke bliver træt af L.A. Rings vinterbilleder – og for at det ikke skal være land alt sammen – Paul Fischers lysende københavnerbilleder. Jeg holder i det hele taget af Danmark.

Jeg tror, jeg vil kunne karakteriseres som fædrelandskærlig med hang til både landets fantastiske historie, dets trods alt gode nutid og dets forhåbentlige fremtid.

Men jeg kan også lide mellemøstlig mad, belgisk øl, amerikansk musik, engelske bøger, tysk kunst, italiensk tøj med meget mere.

Jeg føler mig dansk, men jeg må indrømme, at jeg ikke er i stand til at definere hvem, der ikke er det. Jeg kan sagtens få øje på folk, der er skadelige for landet.

De findes både uden statsborgerskaber og med. I den sidste kategori endda nogle af meget gammel dato.

Og fædrelandskærligheden skal hverken bruges til det ene eller andet. Det lysner stadig over agres felt. Ja, altså ikke lige i dag, men ellers.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Det lysner over agres felt Felter med * skal udfyldes
 

Enig

Af:Søren Nellemann, Vejle Kommune - Den03.10.2016 kl. 10:30Anmeld kommentar

Det er helt klart en af de allerbedste sange i højskolesangbogen. Og er også med på mellemøstlig mad, belgisk øl o. s. v.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger