Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Det elskede København

Af Tom Ekeroth, onsdag den 11. november 2020 kl. 08.00

Det foregik forbløffende fredeligt, Socialdemokratiet i København har fået ny overborgmesterkandidat, den nuværende regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen har benyttet sig af at transfervinduet var åbent.

– Jeg elsker vores København, hvor jeg har boet i halvdelen af mit liv. Det er her, jeg har taget min uddannelse, har fået mine børn, gået uendelige ture – her har jeg hoppet i havnen midt om natten, siger den nye borgmesterkandidat i en pressemeddelelse.

Det sidste lyder sjovt og festligt, og fortæller da lidt mere om den (måske) nye sherif i byen, som ellers ikke har været vildt synlig. Timingen med en kvindelig kandidat er god, men for øvrigt er det sådan at fem ud af de seks fagborgmestre er kvinder, så selv om Enhedslisten endnu ikke har valgt ny kandidat, så taler sandsynligheden for at Hovedstadens næste politiske chef er en kvinde. Det er godt, selv om der er lang vej til ligelig repræsentation i kommunerne.

Det er også godt, at Sofie Hæstorp Andersen elsker København, for det er ikke en by uden bøvl. Styreformen alene er et evigt debatemne, og byens borgere er dybt uberegnelige. Der findes ikke en egentlig københavneravis, bortset fra at de såkaldt landsdækkende Berlingske og Politiken begge er det. Og navnlig Politiken er god til at rejse sager, hvis den forkerte arkitekt får lov til at bygge et sted, hvor det går ud over det forkerte insekt.

Borgmesterkollegerne kommer jo engang imellem forbi, og selv om den seneste udligningsreform måske har skabt en smule tavshed, er det ikke usandsynligt, at de skulle få øje på noget, der ser dyrt ud, og som sikkert er gået fra dem.

Frank Jensen havde vist nok en slags dispensation at fortsætte med at være Aab-fan, men Sophie Hæstorp Andersen skal nok overveje et skift næste gang transfervinduet er åbent, for selv om der ikke er meget sjov ved at være FCK-fan i øjeblikket, så er en overborgmester i gult og blåt nok ikke københavnernes drømmesyn.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Det elskede København Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger