Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Det bliver grimmere

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. januar 2016 kl. 09.00

Det er allerede grimt nu, og det bliver helt sikkert grimmere: Den danske debat om flygtninge. Måske var det de rædselsfulde begivenheder i Köln, oven i fornemmelsen af at befinde sig i en krise, som kan blive langvarig og som ikke har nogen snuptagsløninger.

Det er godt med en skarp debat, at meninger brydes. ”Uenighed gør stærk” er et smukt udsagn. Der er til gengæld ikke noget smukt over det amokløb, der præger debatten, den udbredte dæmonisering, kasten med både fascisme- og landsforræderkortene.

Jo, der er stadigt fornuftige mennesker, der mener noget, argumenterer uden at blive personlige. Stor respekt for, at de ikke er blevet skræmt fra at gå ud på banen, hvor flere og flere går efter manden/kvinden med det samme og har glemt alt om bolden.

I dag er debatten hurtig og facebook er selvfølgelig en del af den. Det giver udbredelse, gør det i realiteten sværere at skabe fortielse og en optimal ytringsmulighed, men det styrker ikke eftertænksomheden og refleksionen.

Det er som om sætningen ”Jeg er uenig med dig og vil kæmpe for din ret til at være det” er blevet erstattet af ”Du er uenig med mig, så nu vil jeg skrive noget, der jorder dig”. Det er mærkeligt at se mennesker, der qua uddannelse og baggrund burde vide bedre, kaste sig hovedkulds ud i injurier. At så mange bare bruger en hvilken som helst anledning til at give deres vrede frit løb.

Kløftegravning skaber ikke løsninger.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Det bliver grimmere Felter med * skal udfyldes
 

Godt brølt!

Af:søren thorup, thorups kontor - Den11.01.2016 kl. 10:26Anmeld kommentar

Et nødvendigt og klogt brøl fra en erfaren debattør. Jeg håber mange slutter sig til eller i det mindste tager bladet fra munden og går foran, så flere meninger kommer til orde og kan brydes uden ukvem.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger