Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Den radikale satiriker

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. marts 2013 kl. 09.30

Nå. Så sluttede Borgen. Befolkningen må nu klare sig med virkelighedens knap så glamourøse politikere. Men drama kommer vi da ikke til at savne. Her til morgen breakede Jyllandsposten historien om Enhedslisten, der har valgt ikke at stemme for kommuneaftalen til sommer.

Eller underholdende indslag. Som da Marianne Jelved i sidste uge offentligt udtalte, at hun håbede Anders Bondo ville vinde.

Marianne Jelved er jo tæt på at være en institution. Også kendt som håndtaske-bærer, men hendes tasker ville selv ikke - med det mest avancerede spin - kunne bruges mod hende.

Sidste weekend fortalte hun i Politiken om sit forbrug. Hun har ganske vist fået ny håndtaske, men har alligevel ladet den gamle reparere. Her nærmer vi os askese.

Så Jelved er stort set også urørlig. Alene tanken om at skulle sætte en ny i Kulturministeriet må være skrækindjagende for Margrethe Vestager.

Senere på dagen meddelte Jelved så, at støtten til Anders Bondo og lærerne var ”satire”. Nu skal man aldrig korrigere en (tidligere) lærer, men dybest set var det vel nærmeste en slags tidlig aprilsnar.

Margrethe Vestager har i et interview sagt, at det var lange minutter inden Jelved sagde ja til Kulturministeriet. Man kan vel heller ikke helt se bort fra, at det kan have været lange minutter inden Jelved var ude på de sociale medier med meddelelsen om, at det bare var satire alt sammen.

Eller er der en anden forklaring? Det Radikale Venstre var engang husmændenes, postbudenes, fiskernes og delvis lærernes parti. De tre første grupper er næppe interessante i mandatmæssig sammenhæng mere, men hvem stemmer lærerne på?

Så var det en aftale mellem ministeren og partichefen for måske at bløde lidt op på Vestagers bemærkning om ”mytemagere”?

Ganske vist blev støtten til Bondo dementeret, men hvem husker dementier? Eller er det kun sådan noget, der sker i tv-serier?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Den radikale satiriker Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger