Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Den lidt usynlige hær

Af Tom Ekeroth, mandag den 29. oktober 2018 kl. 10.30

Det begynder med en succes: Vi lever længere, sundere, bedre, muligvis også sjovere end tidligere. Så langt så godt. Det betyder bare ikke, at vi nødvendigvis blidt synker sammen på golfbanen, læner os tilbage på gourmetrestauranten for at forlade denne verden, for alvor mæt af dage eller bliver hentet af en ildvogn, mens vi trekker i Asien et sted. Nej, for mange kommer der stadig nogle år, hvor det går nedad. Sådan er det.

Heldigvis bliver vi ikke ladt i stikken. Der er den store styrke af sosu'er, som kan bidrage til at også denne tid kan være værd at leve. Dygtige, empatiske mennesker, som på mange måder er en lidt usynlig hær. Det er mest manglen på dem, der fylder i mediebilledet. Det er sjældent, de selv tager ordet.

Men de bør ikke være usynlige, det er på tide, at der skabes opmærksomhed om dem som andet end en udfordring. For de er livsnødvendige.

Der er mange grunde til, at de ikke er så synlige: Det er ikke så lang tid siden, at alderdommen blev kaldt "ældrebyrden", så der har ikke været så meget prestige forbundet med jobbet. Der har måske også været en forestilling om at "kunne man ikke blive andet, så kunne man da blive sosu".  Det er heller ikke sikkert, at det har været det hotteste at præsentere som fremtidsplaner ved familiejulefrokosten.

Men det er nødvendigt, at uddannelsen og faget bliver talt op, at der bliver skabt interesse og at arbejdsvilkårene er sådan, at de unge på vej ind ikke dropper ud på vejen eller at de ældre forlader det, så snart de overhovedet kan. Jeg ser frem til at der bliver lavet reklamefilm på linje med dem, som politiet, kriminalforsorgen og Det Blå Danmark viser i biograferne. Men selvfølgelig er det noget helt andet, der skal til.

Det er mange lange seje træk. Men de er nødvendige, for ellers kommer vi til at passe os selv.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Den lidt usynlige hær Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger