Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Den hemmelige nyhed

Af Tom Ekeroth, mandag den 4. marts 2013 kl. 10.00

Der var nyheder nok at tage af i den sidste weekend: En højspændt politisk uges efterspil, en lærerkonflikt og i den folkelige afdeling, Bendtners seneste forsøg på at skade en skrantende karriere.

Derfor var det heller ikke underligt, at historien om afskaffelsen af arbejdskraftmanglen gik noget upåagtet hen. Lige i øjeblikket er der ikke mangel på arbejdskraft, uanset drypvise historier om jordbæravlere og restauratører, der forgæves søger.

Arbejdsstyrken vokser med 350.000 frem mod 2050. Så alle bekymringerne om rekruttering kan lægges på hylden. Den senere pensionsalder og den reducerede efterløn har gjort en del af arbejdet, men det ser også ud som om, at danskere med et spændende arbejde gerne vil blive ved med det.

Se, det er jo godt. For uanset hvordan det så ellers er, så er det sådan, at jo større arbejdsstyrke - jo flere i beskæftigelse, hvilket ikke er det samme som fuld beskæftigelse. 

Giver det færre krav til uddannelse? Nej tværtimod. Det skærper kravene om at løfte uddannelsernes kvalitet, og holde fast i at en uddannelse skal pege mod et job, den skal ikke være en social foreteelse.

Det handler blandt andet om, at man ikke skal i gymnasiet, hvis man ikke er egnet til det og at man ikke skal bruge erhvervsskolerne som løsninger på sociale problemer. Man skal heller ikke give sig til at ”opfinde” uddannelser, der næppe bliver brug for. Det der er brug for, er en debat om, hvad 95 procent målsætningen (som er rigtig) skal bruges til.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Den hemmelige nyhed Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger