Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Den helt rigtige formand

Af Tom Ekeroth, fredag den 4. maj 2018 kl. 10.00

I de sidste bevægede dage af O.18 kunne man frygte, at forhandlingerne mellem lærerne og kommunerne ville blive et bittert slutspil med et bittert efterspil. At det endte med en kommission var på flere måder breaking: Som nyhed og for det dybfrosne forhold mellem mange lærere og deres arbejdsgivere.

Undersøgelseskommissionen og det håbefulde navn "En ny start" er blevet godt modtaget og har efterfølgende fået den absolut bedst tænkelige formand i Per B. Christensen, tidligere børne- og kulturchef i Næstved, tidligere formand for Børne- og kulturcheferne, formand for Akkrediteringsrådet og FGU.

Oprindelig selv lærer med flair for ledelse og i mange år leder med fornemmelse for lærerne, for politikerne og for hvordan man skaber samarbejde. En af landets topdygtigste embedsmænd. Samt en mand med uopslidelig kærlighed til Folkeskolen.

Selvfølgelig er der masser af konkrete elementer undersøgelseskommissionen skal tage stilling til, men der er også noget andet. Under forhandlingerne i 2013 var der politikere der advarede om, at det ikke er nok at vinde krigen, man skal også vinde freden.

Det gjorde man ikke, for siden har forholdet mellem lærerne og KL været mildest talt køligt. Så kommissionen kommer forhåbentlig til at skabe forsoning mellem en af kommunernes vigtigste faggrupper på et område, som utroligt mange kommunalpolitikere går lidenskabeligt op i.

Det er ikke nogen let opgave, Per B. Christensen får, men han er det absolut mest naturlige valg til formandsposten.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Den helt rigtige formand Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger