Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Den hævnende styrelse

Af Tom Ekeroth, mandag den 1. april 2019 kl. 09.30

Det begyndte grimt. Undervisningsminister Merete Riisager og sognepræsten og debattøren Kathrine Lilleør var på besøg på det københavnske gymnasium Ørestad. Dette blev ikke godt, eleverne buhede, der blev råbt "luder" efter ministeren og angiveligt – ifølge ministerens pressechef – kastet med mønter.

Besøget blev afbrudt og eleverne blev skældt ud. Selvfølgelig skal man ikke opføre sig sådan.

Så blev det grimmere. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er ikke tilfreds: Ledelse og bestyrelse på gymnasiet har ikke gjort det godt nok og STUK, som styrelsen forkortes til, vil have gymnasiet til at sanktionere eleverne, altså straffe eleverne kollektivt, hvis man ikke kan finde enkeltsynderne.

Det er ret grimt at råbe "luder" efter nogen overhovedet, og selv om møntkasteriet ikke er bevist, så tjener episoden selvfølgelig ikke eleverne til ære. Men nu er det ikke småting undervisningsministre har været udsat for siden 60'erne, voldsomme demonstrationer som mod "Onde Helge" fx. Den i øvrigt dygtige og venlige radikale undervisningsminister Helge Larsen bar tålmodigt sit uberettigede tilnavn, og jeg kan ikke huske eksempler på undervisningsministre, der har sendt straffende styrelser i byen. At man gerne vil detailstyre i staten er jo ikke nogen nyhed, men dette skridt er ret usædvanligt. Dybest set virker STUK's handlinger, som noget fra stukkens storhedstid.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Den hævnende styrelse Felter med * skal udfyldes
 

Forkælede unger burde bortvises!

Af:Vagn Schou - Den02.04.2019 kl. 13:13Anmeld kommentar

I Danmark forkæler vi de unge mennesker på alle måder og høster kun utak og utilpashed til gengæld. De unge mennesker som får i både pose og sæk burde være taknemmelige og påskønne de goder som et gavmildt samfund tilbyder dem.

Et gammelt ordsprog siger mere vil have mere, og det kan passende tilskrives disse utaknemmelige bæster, der er blevet pakket ind i vat og bomuld Kræve mentaliteten er fremherskende og de har ikke lært hjemmefra at opføre sig anstændigt!

Hvad ligner det, at råbe "Luder" efter en minister og kaste med mønter! De pågældende skulle være bortvist omgående som konsekvens. Styrelsen har opført sig yderst langmodig overfor pøbel, der kun har respekt for kontant respons.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger