Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Den drikkende aldersklasse

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. april 2016 kl. 10.30

I weekenden blev det så slået fast: Den generation jeg tilhører er den mest fordrukne. Vi der er født i mellem 1950 og 1959 har virkelig drukket os i hegnet.

Vi var unge dengang flyene lettede bagtunge af toldfri sprut og lastet med passagerer, der havde en planke i øret inden de blev hældt ud i det forjættede land, der flød med vin og nærmest gratis sprit, også kaldet Spanien. Og på arbejdspladserne startede man med en gammel dansk, det var nærmest patriotisk og Spritfabrikkerne var en del af den nationale stolthed. Snaps og øl kunne vi lave. Og drikke.

Vi var også den første generation, hvor man begyndte at undervise i at drikke med kurser i vinsmagning og lærebøger i Bourgogne.

Man kan sige, at drikkeriets transfervindue for alvor stod åbent. Det var opgangstider, frigørelsestider, staten fik sin del af kagen trods toldfrit og hjemmebryggeri og det med at arbejdet, som Oscar Wilde skrev er ”de drikkende klassers forbandelse” var nærmest sat ud af kraft.

Der var om ikke fri bar, så dog almen accept af, at det glider bedre med en lille en. Det var jo også i de år DR’s kantine efter sigende havde hele to automater med lunkne øl – fordi alkoholikere ikke kan starte morgenen med kolde øl.

Men hvad så nu? Skal supermarkederne forlange at se legitimation? Kommer vi til at opleve, at en ved kassen siger: ”Det nytter ikke noget, at du lyver dig yngre, jeg kan se, at du er over 55, så jeg må ikke sælge Små Grå til dig”. Næppe.

Det bliver arbejdstunge år for kommunalt ansatte af mange forskellige slags. Alene det at overbevise om at problemet er der. Og at der ikke er nogen steder, vi kan klage over, at ingen fortalte os, at det var usundt.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Den drikkende aldersklasse Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger