Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Demokratiet i Hvidovre

Af Tom Ekeroth, fredag den 30. marts 2012 kl. 09.55

Det hører til sjældenhederne, at siddende borgmestre bliver løsgængere, som det er sket i Hvidovre, hvor Milton Graff Pedersen har brudt med Socialdemokratiet efter at en af partiafdelingerne i kommunen har peget på Helle Adelborg som ny borgmesterkandidat.

Lokalt er partiet ikke enigt, men kan man forestille sig Milton Graff Pedersen vende tilbage til partiet efter at have meldt sig ud? Næppe.

Formodentlig bliver han siddende som borgmester, hvilket er hans klare ret. Hvordan arbejdsklimaet bliver i byrådet kan man kun gætte, men lokalpolitikere er normalt ret hurtige til at arbejde sig gennem konflikter. Heldigvis da.

Tidligere på året blev Marie Stærkes rolle som borgmester blev anfægtet, men efter en afstemning i Køge sidder hun stærkere. Er det så en tendens? Skal en borgmester kigge sig oftere over skulderen?

Nej, det tror jeg ikke. Faktisk er mange borgmestre allerede genopstillet, og i to af de tre kommuner, hvor borgmesteren har valgt at stoppe, har man allerede valgt en ny spidskandidat. Mon ikke det kommer til at forløbe relativt roligt i de resterende kommuner. I hvert fald i borgmesterpartierne.

Et par aviser har i omtalen af sagen kaldt det for ”mytteri”, og i den forstand, at man fortæller kaptajnen, at man vil have en anden til at føre skibet er ordet vel rigtigt, selv om det lyder fordækt. Det er jo helt efter reglerne, men skader det demokratiet i Hvidovre? Nej, slet ikke.

For mange mennesker er interesse for politik identisk med personerne, og skulle borgerne i Hvidovre være utilfredse med afgørelsen, kan de markere det i november 2013. Måske skaber det endda dybest set lidt mere interesse for valget.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Demokratiet i Hvidovre Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger