Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

De skrøbelige medier

Af Tom Ekeroth, torsdag den 2. april 2020 kl. 12.00

Jeg elsker aviser. Det er derfra min verden går. Så jeg ønsker ikke at se nogen af dem forsvinde, heller ikke dem hvis kvalitet man med god rette kan diskutere. Så derfor er jeg da glad for, at der er nu er 180 millioner i særlig støtte på vej.

Men når det så er skrevet: Danske medier er i forvejen stærkt understøttede, noget som medierne meget sjældent gør opmærksom på. Og næsten alle får del i støtten, og det er ikke småpenge. Hvis vi tager nogle af de store, så får Berlingske-koncernen med tre udgivelser cirka 40 millioner i 2020, Politikens hus med tre udgivelser henter 52 millioner.

Selv om der således bliver delt en del penge ud, er økonomien i forvejen i nogle mediehuse så ringe, at den ekstra støtte formodentlig kun udskyder det uundgåelige. Det er der mange grunde til, men hvis man var hårdhjertet ville man kunne bruge ord som “overmod” eller udtryk som “manglende evne til at drive forretning”. Om det er et demokratisk problem, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere. Det kan man gøre ved at google “mediestøtte 2020”, hvor man kan se hvad forskellige medier får.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: De skrøbelige medier Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger