Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Dårlig ledelse og dovenskab

Af Tom Ekeroth, mandag den 31. oktober 2016 kl. 11.00

Moderniseringsstyrelsen har lagt sig voldsomt ud med HK Stat ved at holde en række møder med statslige ledere om de medarbejdere, der på nydansk kaldes for ”low performers”. Kammeradvokaten havde jurister med på møderne og det tolker HK Stats formand Rita Bundgaard, som et signal til at de cirka ti procent, som beskrives som ”low performers”, skal ud.

Moderniseringsstyrelsen er ikke gået elegant til opgaven, ”sjove” billeder af fem sovende medarbejdere vidner om arrogance og mangel på fingerspidsfornemmelse. Og det gør det jo let at koble dårlig ledelse og low performance, altså det kan godt være, at nogle ikke yder hvad de skal, men det skyldes dårlig ledelse eller ledelse, som ikke kan motivere.

Men er det altid sådan? , så er det et ledelsesansvar om medarbejderne leverer.

Jeg ved ikke nok om de faktiske forhold i blandt de statsansatte, så det kan jeg ikke mene noget om. Men jeg kender min egen branche og efter 35 år som leder må jeg skrive:

Jo, ”low performance” findes, og nogle gange kan det ikke kaldes andet end dovenskab. Jeg har til gengæld aldrig oplevet nogle, der var erkendt dovne. Der var altid andre undskyldninger og nogle af dem krævede paradoksalt en del energi. Nogle brød sig ikke om arbejdspladsen, men blev alligevel i en årrække. Andre havde et fuldstændig urealistisk billede af deres indsats etc., etc. Og jeg må indrømme, at jeg har brugt temmelig megen tid på at motivere nogen medarbejdere, for at få dem til at levere. Det var tid, der gik fra folk, der ellers havde fortjent, at man brugte tid på dem.

Ind til videre er hverken ”dårlig ledelse” eller ”dovenskab” blevet diagnoser. Begge dele findes. Hvordan det står til i staten ved jeg ikke, men de statslige job er, så vidt jeg har forstået, dybest set til for borgernes skyld, og derfor er det vel også rimeligt, at man undersøger om de ansatte gør deres arbejde.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Dårlig ledelse og dovenskab Felter med * skal udfyldes
 

Meget rammende

Af:Dennis Ahm, Mind4Business - Den31.10.2016 kl. 11:41Anmeld kommentar

Tak for et sagligt blog-indlæg og et bidrag til en meget relevant debat om det er lederens eller medarbejderens ansvar, når der ikke bliver "leveret". Det at performe på en arbejdsplads er jo ikke kun i form af målbare resultater, men også i form af konstruktiv kommunikation, måden at være kollega på og andre lignende såkaldte bløde værdier - disse "bløde" værdier påvirker jo så også de "hårde" resultater, i henholdsvis op eller nedadgående retning. Så set i lyset Moderniserings-styrelsens møder i sidste kunne der nok, fra både ledelse og medarbejdere, have været en større erkendelse af, at high-performance bedste sker ved at netop ledelse og medarbejdere fokusere på fælles mål og værdier og ærligt erkender når nogle medarbejdere eller ledere, har en performance/adfærd der arbejder væk fra de fælles mål og de fælles værdier.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger