Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Dansk Folkeparti og taktikkortet

Af Tom Ekeroth, mandag den 18. september 2017 kl. 10.00

Op til den politiske superweekend med tre landsmøder blev Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand, spurgt om partiets planer og muligheder for kommunalvalget. Skaarup var forsigtig og sagde, at partiet ikke sidder med et "taktikkort" for hele landet, og jo, det kunne da godt være, at der ville blive en enkelt borgmesterpost. Rutinerede politikere holder sig fra overmod.

Under alle omstændigheder så bliver Dansk Folkepartis rolle i de kommende konstitueringer enorm interessant at følge, nu hvor der for alvor er åbnet for samarbejdsmulighederne med Socialdemokratiet, man kan allerede nu se en række kommuner hvor DF med status quo eller fremgang kan være konge- og dronningemagere. Og selv indtage borgmesterposten. Jeg tror sagtens, det kan blive flere end en. Konservative, som selvfølgelig har mange flere års træning i konstitueringsspillet, sidder på borgmesterposten i hele 12 kommuner, nogle er højborge, men andre er resultatet af dygtigt konstitueringsarbejde med få pladser på hånden. Men efterhånden har Dansk Folkeparti også en række kommunalpolitikere, som har stor rutine. 

Nu vil alle Dansk Folkepartis spidskandidater jo ikke per automatik gå ud og støtte en socialdemokrat, lokalpolitikerne har fået at vide af partiledelsen, at de skal gå efter maksimal indflydelse, og det er jo netop det smukke ved lokalpolitik. Men det er da rigtigt, at Venstre nogle steder kan komme under pres. Endda i det massivt blå Vestdanmark.

Dansk Folkeparti er stadig et topstyret parti. Det er tydeligt, når en lokalpolitiker kommer ud med synspunkter, som partiledelsen ikke mener dækker partiet. Men taktikkortet er denne gang nok overvejende lokalt.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Dansk Folkeparti og taktikkortet Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger