Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Børn på vej

Af Tom Ekeroth, mandag den 13. august 2018 kl. 08.30

Rundt omkring kan man se skiltet "Børn på vej". Skiltene skal minde os om, at en masse, der er nye i trafikken, er på vej til skole. Det er ugen for første skoledag.

Nærmest rituelt vil mange medier fortælle, at det er vejen til besvær, problemer og at skolen nærmest er et monster. Man får lyst til at berolige børn og forældre: Den første skoledag er magisk for de fleste og begyndelsen til noget godt og spændende. Selvfølgelig er der problemer – vis mig en arbejdsplads uden – men folkeskolen er en succes, som hele tiden forsøger at udvikle sig.

Og de problemer, der er, har i de fleste tilfælde været der i mange, mange år. Der har været lærermangel, der har været udbredt brug af vikarer, der har været børn, der mistrivedes, børn, der mobbede, lærere, der fik stress (selv om ordet ikke blev brugt) etc., etc. 

Forskellen fra dengang er, at der er en udbredt opmærksomhed på problemerne, og en stor vilje til at ville gøre noget ved dem, f.eks. gennem Per B. Christensens kommission, der skal forsøge at løse problemerne omkring lærernes arbejdstid. Det er rigtig godt, at man nu vil gøre noget ved den elefant, der fylder i skolerummet.

Der er grund til at glæde sig med de børn, der er på vej. De er på vej til noget rigtig godt.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Børn på vej Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger