Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Børn og penge

Af Tom Ekeroth, mandag den 8. april 2019 kl. 10.00

Efter weekendens store forældredemonstrationer er der vel ingen tvivl om at dagtilbudsområdet er et brændende varmt emne. Blandt forældre, blandt pædagoger, blandt kommunalpolitikere og på Christiansborg. Selvfølgelig er synspunkterne i konflikt med hinanden. Og tallene er taknemmelige. Men som altid handler det om penge

En af de demonstrerende, som i BT præsenterede sig selv som "pædagog og revolutionær socialist" sagde:

– Midlerne skal komme fra at rulle skattelettelser for de rige tilbage, fjerne ministerpensioner. Men det er for mig at se heller ikke nok, så jeg går ind for en socialistisk revolution.

Den er der ikke vildt mange, der tror på i Danmark, men også fra andre sider er der utraditionelle synspunkter. Den tidligere formand for Børns Vilkår John Halse mener, at Mai Mercados afvisning af minimumsnormeringer er en absurd hensyntagen til kommunal selvstyre, og den tidligere formand røber en ganske forbløffende mangel på viden om samme selvstyre, når han til Berlingske siger:

"Det er absurd at gøre det vigtigere, at nogle borgmestre kan prioritere mellem vejarbejde og pædagoger, end at hjælpe hundredetusindvis af børn".

Men samme artikel handler mest om, at forskerne mener, at børnene kommer for tidligt i vuggestue, og at det er et svigt, at børn på ti måneder overlades til fremmede. En af forskerne Ole Henrik Hansen har selv taget konsekvensen og sammen med sin hustru fravalgt vuggestuen. Desværre melder artiklen ikke noget om hvordan familien skruer økonomien sammen.

Interessant at se, hvad der kommer ud af Mai Mercados møde med parterne i denne uge, og hvordan dagtilbudsområdet egentlig lander i den lange valgkamp.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Børn og penge Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger