Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Borgeren Thomas

Af Tom Ekeroth, mandag den 24. september 2012 kl. 09.20

Normalt beskæftiger blogs sig med det mislykkede. Nogen har ikke gjort det, de burde, eller nogen har gjort noget, de ikke burde. Denne blog er normalt ingen undtagelse. Men i dag vil jeg beskæftige mig med noget, der er lykkedes.

Borgeren Thomas har ikke haft noget let liv. Han blev fjernet hjemmefra som ni-årig og havde mange slags misbrug, inden han var myndig. Da han for tre år siden ved et tilfælde havnede i Odense, var han oppe på et par flasker vodka om dagen.

I mange år røg Thomas ind og ud af psykiatrien, men det skabte ikke forandringer. Det gjorde derimod et rehabiliterings- og behandlingstilbud til borgere i Odense Kommune, der har en dobbeltdiagnose. Og her skete, der noget:

”Jeg følte for første gang, at folk lyttede til det, jeg sagde. De andre steder kunne de slet ikke snakke med mig om mine problemer, og så kom jeg op at slås. Her talte de til mig på en måde, så jeg fik tillid med det samme.”

Thomas, der havde opgivet sig selv, kan nu drømme om en tilværelse med job som automekaniker. Det er ikke sikkert det bliver let, men der er folk, der er parat til at gribe ham. Der er skrevet meget om hvordan kommunerne har håndteret det specialiserede socialområde. For Thomas blev det en ny start, måske fordi man i al sin enkelhed mødte ham som borgeren Thomas og ikke bare diagnosen Thomas.

Du kan læse hele historien om Thomas her

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Borgeren Thomas Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger