Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Bombet tilbage

Af Tom Ekeroth, mandag den 14. januar 2019 kl. 09.00

Den demografiske udfordring ramte medierne og dagsordenen i sidste uge. Blandt andet hos Jyllands-Posten, der i en overskrift skrev "KL advarer: Flere ældre lægger økonomisk bombe under den kommunale velfærd". Nu er det ikke KL, men avisen, der har fundet på ordet "bombe". 

Jeg ved godt, at medier dramatiserer virkeligheden (jeg vil tror, at man kan finde eksempler på det hos Danske Kommuner også). Så det er ikke for at opfordre nogle til at føle sig krænkede. Men ordet bomber os nu tilbage en tid, hvor ældrebyrden var et almindelig brugt udtryk. Har man på noget tidspunkt set ordet babybyrden eller teenagebomben (måske lige bortset fra hos forældre til teens)?

Det er en succes, at danskerne lever længere og er sundere længere, men på et tidspunkt bliver man bare svagere og plejekrævende. Sådan er det. Det er ikke de ældre, der lægger en bombe, det gør en udvikling. De ældre har til gengæld været med til at bygge landets økonomiske fundament gennem deres arbejdsliv og jo også stadig gennem den skat, de betaler af deres pensionsordninger. 

Mennesker koster penge, men alternativet er værre. Der skal ikke peges fingre ad nogen gruppe. Så lad os blive fri for den type mediebomber, som skader en i forvejen udfordret sammenhængskraft i befolkningen.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Bombet tilbage Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger