Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Blod og dumhed

Af Tom Ekeroth, mandag den 30. oktober 2017 kl. 10.00

Anna Mee Allerslev er allerede fortid som borgmester. Hovedpersonen har taget konsekvenserne, så dette er ikke om selve sagen, men noget om alt det uden om den. Med masser af blod og dumhed:

  1. En ubehjælpsom formand er ikke hjælpsom. Morten Østergaard, De radikales formand, var hurtigt ude med hjælp til partifællen og sætningen "BT kan rende og hoppe". Det var traditionel politikerforagt for det tabloide og voldsomt fejlanbragt. BT's dækning har været klassisk journalistik. Bagefter mente Østergaard også, at han havde været "for kæk". Jeg husker ikke, at Margrethe Vestager har brugt ordet kæk om sig selv. Der er forskel på formænd. Sådan er det jo.
  2. At kigge ned i folkedybet gennem Facebook er ren middelalder. Bare med smartphones i stedet for fakler og høtyve.
  3. Eksperterne slipper op. Enhver journalist ved, at man ikke kan bruge den samme ekspert i to dage i træk. Der er masser af kloge folk, der har kommenteret sagen, men de slipper jo op. "Ekspert" er ikke en beskyttet titel, så et relativt langt forløb, giver også en chance for de små gribbe, undskyld, eksperter.
  4. Et arrigt bagland er en farlig ting. Hos Shakespeare siger Cæsar "Jeg vil se fede mænd omkring mig", altså tilfredse og mætte folk. Jeg er sikker på, at i løbet af ganske kort tid vil en eller flere fra samme bagland sige "nu skal vi tale politik" og "nu trækker vi i arbejdstøjet". Det er som regel signal til at magtkampen kan eskalere.
  5. Rungende dumhed kan man ikke var sig mod. Anna Mee Allerslevs pressemøde var ægte radicool. Borgmesteren tog afsked med fin stil og stor værdighed. Det var der til gengæld ikke hos de to tilstedeværende, der spurgte om "dåsemajs" og "TV-serier". Et af årets mediemæssige lavpunkter.
Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Blod og dumhed Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger