Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Bander i bundter

Af Tom Ekeroth, mandag den 18. marts 2013 kl. 11.30

Skræmmende er vel det ord, der bedst karakteriserer bandekonflikten. Eller måske snarere konflikterne. Det har jo været sådan hidtil –  også helt tilbage fra de forskellige rockerkrige – at det mirakuløst ikke ramte ”uskyldige forbipasserende”. Det ændrede sig i weekenden, hvor en familiefar, der ikke var involveret i konflikten blev ramt. Heldigvis ikke dødeligt.

Lige i øjeblikket er konflikten formodentlig lige så lidt fornuftsbetonet som opgørene i de islandske sagaer eller de to familiers kamp i ”Romeo og Julie”. En kamp om ære, som giver mulighed for at være noget. Derfor stopper den heller ikke nødvendigvis fordi 39 bandemedlemmer er fængslet. Det giver bare plads til nogle af de menige. Og unge tror oftest, de ikke kan dø.

Men selvfølgelig handler det også om marked, hashmarkedet først og fremmest, og derfor kan man godt forstå overborgmesterens ”Hvis det ikke virker, så prøv noget andet”. Ville det få gangsterne til at parkere de hurtige biler, smide hættetrøjerne og aflevere deres formodentlig højtelskede håndvåben? Det er der ikke noget entydigt svar på, men det er klart, at der ikke lige findes noget man kan skabe en milliardomsætning på.

Er det et kommunalt problem? Ja, og ikke bare i København og omegn. Det handler om skrøbelige boligområder, hvor alle gode intentioner hurtigt kan blive smadret. Men kommunerne gør rigtig meget allerede. Og det er et langt sejt træk. For her findes ingen quick fix.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Bander i bundter Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger