Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

At undgå det ubærlige

Af Tom Ekeroth, mandag den 21. januar 2019 kl. 09.05

I sidste uge døde en 15-årig pige på et center for hjerneskadede. I marts sidste år døde en 14-årig dreng, hendes kæreste, efter en fest i en lejlighed på Østerbro i København. De unge døde af en blanding af euforiserende stoffer, alkohol og receptpligtig medicin. Til stede i lejligheden var den afdøde piges 41-årige mor. Det var formodentlig hende, der havde skaffet de fleste af stofferne. Hun blev siden idømt to års fængsel for at have undladt at hjælpe børnene, som fik en skæbne, der virker ubærlig. Hun nægtede sig i øvrigt skyldig.

Både dengang og nu eksploderede de social medier i vrede. Det var forventeligt, men det er nu engang domstolene og lovgiverne, der tager sig af straframmer. Heldigvis kan man vel sige, ellers var dødsstraffen for længst genindført.

Andre straframmer havde næppe forhindret tragedien. Ansvarsløse mennesker tænker ikke i konsekvenser. Jeg kender ikke sagen, men den sætter under alle omstændigheder fokus på forældreansvar og forældreevne. Nogle forældre er ikke i stand til at være forældre, og i de tilfælde bør kommunerne bruge tvangsadoption. Nogle medier har i forbindelse med tvangsadoptioner kraftigt antydet, at motiverne er økonomiske. Det er helt urimeligt. I sidste ende kan det ende med at undgå det ubærlige.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: At undgå det ubærlige Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger