Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

At glemme medlemmerne

Af Tom Ekeroth, mandag den 12. marts 2018 kl. 09.30

Jeg arbejdede engang et års tid i et fagforbund, hvor det gik ret mærkeligt til. Både blandt valgte og ansatte var der folk, som aldrig blev set ædru, og alment kendt var historien om en næstformand, der på en natklub i Tyskland, hvor den kvindelige betjening var venlig og champagnen dyr, sagde de bevingede ord "Nu tager far slæden frem". Med det mente han organisationens guldkort. Hver dag skete der ting, der reelt var kriminalitet, men ingen reagerede, for der var gået råd i foretagendet.

Det værste var næsten arrogancen i forhold til medlemmerne, som man skulle arbejde for. At man havde glemt hvorfor man var der.

Det er godt, at KL er opmærksom på kontakten med medlemmerne og på vigtigheden af åbenheden. Ikke at denne organisation på noget tidspunkt har været i nærheden af, hvad jeg oplevede i fagbevægelsen, men det er godt at huske sig selv på, at når man arbejder i en medlemsorganisation, så er ens opgave at tjene medlemmerne og deres interesser. Det burde være logik for blinde burhøns, men sådan er det desværre ikke altid.

Og så lige tilbage til fagforbundet. Retfærdigvis skal det siges, at der siden blev ryddet ualmindelig godt op, navnlig efter en ubehagelig sag, der blotlagde, hvor galt det havde været.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: At glemme medlemmerne Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger