Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

At blive set

Af Tom Ekeroth, mandag den 9. december 2013 kl. 10.00

Bjarne Corydon blev efter finanslovsforliget spurgt, om der var dårlig kemi mellem ham og Johanne Schmidt-Nielsen. Finansministeren virkede ikke som om han syntes, at spørgsmålet var særligt vedkommende. 

Måske betyder kemi mere i lokalpolitik, hvor personer ofte betyder lige så meget (eller mere end partipolitik). Og det er vel netop kemi, der spiller ind i de kommuner, hvor man har forsøgt at få skiftet borgmesteren for at få konstitueringerne på plads.

Det menneskelige element betyder også noget andet i konstitueringerne. Det virker som om nogle af dem, der hopper af gør det, fordi de ikke føler sig set.

Nu udgives der managementbøger nok til at man kunne opføre en mindre svinefarm af dem, men noget af det som alle guruer er enige er: Det kan være godt med mus, krus, dus og hvad alle de ting hedder, man gør med medarbejderne hedder. Hvis de ikke føler sig set, kan det være lige meget. Så lige meget, at hvis man er politiker kan det føre til et partiskift.

Men er det ikke bare noget pjat. Og er det nu også noget en politisk chef, der under en valgkamp i forvejen kan føle sig som i et hamsterhjul, skal beskæftige sig med? Tjah, noget tyder på, at det der af nogen kaldes ”jysk management” (så længe du ikke hører noget, så er det sikkert godt nok), er på vej ud. Og så kan man diskutere herfra og til næste valgkamp om-se-mig-tendenser kontra holdninger: Sådan er det bare. Det handler om mennesker.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: At blive set Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger