Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ære og markeder

Af Tom Ekeroth, mandag den 6. november 2017 kl. 12.00

Berlingske har givet Michael Green taletid. Han er talsmand for foreningen Tidligere Bandemedlemmer Scandinavia (TBM). Han må vel betragtes som en slags ekspert. Og som ekspert er han i SFP-klassen (Send flere penge).

Han mener således, at det vil stoppe skyderierne, hvis politiet mandsopdækker de bandemedlemmer, der er registreret hos politiet. Dem er der 1.400 af. Hvor mange betjente det vil kræve har jeg ingen anelse om. Men mange.

Han mener også, at bandemedlemmerne er mere skruppelløse end tidligere. Dybest set er det vel svært at gradbøje skruppelløs, men efter lige at have læst en (i øvrigt fremragende) bog om "Bullshit", den ene part i den første rockerkrig, så var der allerede her pænt med skruppelløshed. Heller ikke i Den store nordiske Rockerkrig savnede folk vilje til at slå ihjel – blandt andet med panserværnsraketter.

Og så mener Michael Green ikke uventet, at det er kommunens skyld, der skal meget mere forebyggelse til. Det er for så vidt et gratis synspunkt. Københavns Kommune har jo ingen chance for at løfte bevisbyrden. Men overborgmesteren siger "Nu er det jo dem, der har pistolen i hånden, der har ansvaret. Hverken jeg eller politiet har ansvaret for de her personers gerninger".

Bandekrigene er skræmmende – hvornår bliver en uskyldig dræbt – og tragiske, for det er det altid når unge mænd dør. Men selv om der er stor forskel på de forskellige krige og på aktørerne, så er der alligevel fællestræk: Det handler om markeder med store fortjenester og om ære i helt absurd udgave. Hvis man kan afskaffe de to ting, kan man godt stoppe rockerkrig. Ellers må man nøjes med forhåbentlig lange fredspauser.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ære og markeder Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger