Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Afstemningsforventning

Af Tom Ekeroth, mandag den 30. november 2015 kl. 11.00

Jeg har oplevet en del EU-afstemninger lige fra dengang det var EF eller EEC. Og det er lidt med en fornemmelse af deja vu, at jeg ser og hører dækningen op til afstemningen i denne uge.

At der er skræmmekampagner fra begge sider er der absolut intet nyt i, temaerne har man jo med variationer også set før: Enten bliver vi hægtet af Europa eller også bliver vi tromlet af det, der foregår ”nede i Europa”. Og sådan er det vel med EU-afstemningerne: Vi stemmer mere efter vores holdning til EU end til det, der er afstemningens temaer.

Men dagen rummer en anden afstemning, nemlig Struer og Holstenbros ja eller nej til en sammenlægning. Den ser jeg frem til med stor spænding. 

Hvis det bliver nej, vil der formodentlig gå ret lang tid før nogen begynder at overveje kommunesammenlægninger.

Hvis det bliver ja, er der formodentlig kommuner, hvor man vil begynde at overveje, men ikke mange. Den nærmest ketchupagtige effekt, som man oplevede i Vingstedcentret den 9. januar 2004, kommer ikke til at gentage sig i dette årti.

Man vil måske opleve, at nogle kommuner tæt på de 20.000, som var den oprindelige skillelinje, vil begynde at kigge interesseret på en større nabo.

Ø-kommunerne og de to kommuner, der kom med Lars Løkke Rasmussens kattelems-ordning, skal man ikke vente ægteskabstilbud fra.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Afstemningsforventning Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger