På landdistrikternes vegne Steffen Damsgaard blogger fra det decentrale Danmark

Genopdag Danmark – gensynsglæde og nye oplevelser

Af Steffen Damsgaard, fredag den 3. juli 2020 kl. 08.00

Sommeren 2020 har allerede skrevet sig ind i historiebøgerne som sommeren, hvor udsyn bliver vendt til indsyn. Ligesom mange andre danskere har jeg valgt at feriere under hjemlandske himmelstrøg denne sommer. Min ferie starter i uge 29 med et stempel i Ø-passet på en tur med familien til Mors i Limfjorden.

At tage på ferie i Danmark synes jeg faktisk, vi alle burde gøre. Dels for at gense steder vi har besøgt for mange år siden, dels for at få helt nye oplevelser vi ikke troede var mulige. Vi har alle gavn af at kende vores lille land bedre og opleve forskellighederne i kultur og natur og få indblik i de forskelle i hverdagslivet, som det leves fra vest til øst og fra syd til nord. Det øger forståelsen af vores land og dets befolkning, at vi selv kommer ud og oplever livet rundt omkring.

Desuden skylder vi opbakningen til de mange små, mellemstore og store turismevirksomheder, som hver dag arbejder på at give turister den bedste oplevelse af vores land. Uanset om det er campingpladsen, legelandet, den autentiske attraktion, kunsthåndværkeren, dagligvarebutikken, iskiosken, kroen, cafeen eller restauranten

Ikke mindst fordi, at det danske turismeerhverv er trængt i knæ. Rundt om i landdistrikterne og på øerne kæmper turismevirksomheder over en bred kam for deres liv og de arbejdspladser, de er garant for. Denne sommer har vi alle sammen mulighed for at give noget tilbage til dem, der skaber arbejdspladser og skatteindtægter til gavn for os alle sammen.

Det er såre simpelt. Denne sommer skal vi investere i Danmark. Finde råvarer hos den lokale fødevareproducent, købe en oplevelse hos en af de mange udbydere eller overnatte på en lokal kro eller B&B.

Heldigvis er eventyret ikke langt væk. Vender man sig mod det hav, som omgiver os alle sammen, finder man f.eks. 39 steder, der kan nås med en færge. Det er de 39 øer, der er samlet i Ø-passet, som Landdistrikternes Fællesråd administrerer.

Øriget er bare et lille udsnit af det danske eventyr, som mange af os endnu ikke har oplevet. Rundt om i de danske kommuner er der både vandreruter, nationalparker, naturparker, geoparker naturcamping, sommerparker og sandstrande af høj kvalitet, der sagtens kan måle sig med det, vi krydser grænser for at udforske.

Derfor lyder min opfordring: Kære danskere. I år er det samfundssind at tage på eventyr i Danmark - også for jeres egen og for familiens skyld. Jeg tager et ø-hop med familien til Mors, men det bliver med garanti ikke den eneste ø fra Ø-passet, jeg kommer til at besøge denne sommer.

God sommer!

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Genopdag Danmark – gensynsglæde og nye oplevelser Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger