Mod til ledelse Solvejg Schultz-Jakobsen blogger om offentlig ledelse

Meningsledelse – giver det mening i kommunerne?

Af Solvejg Schultz-Jakobsen, onsdag den 26. juni 2019 kl. 12.30

Ja, det gør det. Rigtig god mening, faktisk. For meningsledelse er et af de bedste værktøjer til at motivere medarbejderne og skabe endnu bedre resultater for borgerne. Og meningsledelse kan på én og samme tid tage afsæt i de lokale visioner og i verdens vigtigste plan – FN’s verdensmål.

Det var en af de ledelseserkendelser, jeg tog med mig hjem fra Folkemødet på Bornholm. Der er masser af lokal ledelse, der ikke har en døjt med verdensmål at gøre, og der er mange af verdensmålene, som ikke kan løses alene lokalt. Men der er også en vigtig fællesnævner mellem lokal ledelse og FN’s verdensmål, og den fællesnævner fængede mig. 

Et højere formål er genvejen til gode resultater

Kommunerne skaber bl.a. værdi i kraft af at være tæt på borgerne. Verdensmålene kan omvendt forekomme fjerne, for hvad kan jeg som enkeltperson lige gøre ved dem? Som kommunal leder kan du faktisk gøre en hel del, fordi du kan forene det nære med det fjerne og bruge det som løftestang i din ledelse – hvis du og din kommune vel at mærke bruger verdensmålene aktivt og strategisk. Det gør mange allerede, og flere er på vej.

Humlen er, at verdensmålene rummer et højere formål, der kan forene medarbejdernes værdier og faglige formål med organisationens mål og vision. Og dét rykker på bundlinjen, uanset om den gøres op i kroner og ører eller i velfærd. For unge som ældre, privatansatte som offentligt ansatte har i dag én ting til fælles: Det skal give mening at gå på arbejde. Et højere formål er kort sagt genvejen til høj motivation, og høj motivation giver gode resultater. 

Mening kommer ikke af sig selv 

Hvorfor er der brug for et højere formål i den offentlige sektor, fristes du måske til at spørge. Giver det ikke sig selv, at det offentlige skal skabe værdi for borgerne? Og er det ikke mening nok? Jo, men i en tid som vores, hvor kompleksiteten er høj, og hvor der er et hav af meninger og værdisæt at vælge mellem i medierne og i folkedybet på facebook, kommer mening ikke af sig selv. Den skal skabes hver eneste dag.

En af de vigtigste ledelsesopgaver i dag er derfor at give og skabe mening sammen med medarbejderne. Kunsten som leder er at kommunikere det højere formål, der kan forene forskellige fagligheder om at skabe noget til samfundet, og være en stærk formidler af den meningsfyldte fortælling om organisationen, som medarbejderne kan spejle sig i. Det gælder ikke mindst for kommunale ledere og andre offentlige ledere. For det er ikke et selvrealiseringsprojekt at være ansat i den offentlige sektor, som et af budskaberne lød på Bornholm. Man tjener et formål, der er større end en selv. 

Meningsledelse lyder kort sagt luftigt, men giver faktisk en hel del – ja – mening. Det store spørgsmål er så, hvordan jeg selv kan styrke min meningsledelse? Det vil jeg fundere lidt over i ferien og tale med medarbejderne om, når hverdagen rammer igen i august. God sommer!

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Meningsledelse – giver det mening i kommunerne? Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger