Kommunalpolitik uden omsvøb Simon Pihl Sørensen blogger lige til kanten om kommunalpolitik

KL-Skolepolitik:100 meter for folk uden stedsans

Af Simon Pihl Sørensen, tirsdag den 22. august 2017 kl. 07.00

Den ene dag maner KL til ro om folkeskolen – uden om lærerne – og skaber dermed uro blandt skolens aktører. Men det er åbenbart ikke nok. For kort tid efter kaster en KL-direktør sig ud i et opgør med folkeskolens formålsparagraf. 

Det virker som om organisationen totalt har mistet orienteringssansen. Det vælger jeg, at tro – for det er jo tilgiveligt. Vi kan ikke alle finde vej til alle tider i livet. Man kunne dog også få fornemmelsen af, at vi er havnet i et gigantisk selvpromoveringscirkus. En akademisk diskussion om folkeskolens – i øvrigt fine- formålsparagraf løser ikke udfordringerne med at 50 pct. flere har valgt folkeskolen fra siden 2000. Det er hårdt arbejde med at sikre kvalitet i undervisningen, veluddannet personale og fælles retning lokalt. At vi prioriterer folkeskolen, ganske enkelt. 

Det er vi nogle, der knokler med dagligt. Vi er faktisk også nogle, der har succes med det. På trods af elendige rammebetingelser. Til brug for det arbejde vil det være velkomment, hvis man tog en intern dag i KL, hvor man drøftede og besluttede sig for: 

  • Ro eller uro?
  • At udmeldinger fra KL skal have politisk opbakning,
  • At vi ikke fører valgkamp for enkelte politikere
  • At vi det mindste lader som om det er politikerne, der bestemmer
Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: KL-Skolepolitik:100 meter for folk uden stedsans Felter med * skal udfyldes
 

KL kan jo bare begynde....

Af:Søren Andersen - Den22.08.2017 kl. 20:42Anmeld kommentar

Jeg er helt enig, KL har mistet orienteringssansen. Det gjorde organisationen allerede i 2013, da KL valgte at lockoute lærerne med solid opbakning fra den daværende S-R-SF regering. Og ja, orienteringssansen er ikke vendt tilbage siden.

Nu er der efterhånden gået valgkamp i DK - og en lang række politikere kommer med ægte valgflæsk i håbet om at blive siddende i stolen.

Det betyder også forskellige udmeldinger i forhold til folkeskolen - den er der stemmer i! Personligt taler politikerne for døve ører. Jeg har ikke brug for valgløfter - de præller af!

Der er brug for, at KL gider bevæge sig til forhandlingsbordet ved de forestående OK-forhandlinger - og viser en reel forhandlingsvilje, der vil være med til at sikre lærerne nogle tålelige arbejdsvilkår! Dertil kan lægges den retorik, KL fører i forhold til folkeskolen.... Var der tale om en koncerndirektør, der talte på samme måde om sin virksomhed, ville han hurtigt være fortid. Sådan er det desværre ikke for folkevalgte!

Simon Pihl Sørensen

Simon Pihl Sørensen

Viceborgmester

Simon's blog har som mål at sætte en debat i gang om vigtige emner i og omkring kommuerne lige til biddet og uden omsvøb

Skriv hvad du søger