Min uforbeholdne mening Morten Dreyer blogger om kommunen og den omgivende verden

Navneregistrering

Af Morten Dreyer, onsdag den 21. januar 2015 kl. 08.00

Lad os nu være klare i mælet?

En ateistisk gruppe har stillet et forslag om af fjerne navneregistreringen fra Folkekirken og flytte opgaverne over til kommunerne.

Det blev garneret med en spørgeundersøgelse, hvor der angiveligt skulle være 75 procent, som var tilhænger af at fjerne opgaven fra Folkekirken.

Hvordan spørgsmålet var udformet blev dog ikke oplyst. Det skyldes måske, at spørgsmålet er formuleret så ledende, at svaret var givet på forhånd. Og at betaleren for undersøgelsen havde et politisk ønske om det rigtige svar.

På Københavns Rådhus er Rød Blok straks gået i selvsving. De iværksætter nu arbejdet for at overtage borgerregistreringen. Lidet tænkende, at det udelukkende er Folketinget, som alene beslutter sagen.

Lad os bringe mediernes sensationsjagt ned på et jordnært niveau. I mere end 300 år har kirken i Danmark løst opgaven samvittighedsfuldt og korrekt. Lad os ikke lave et velfungerende system helt om.

At et halvt hundrede ateister, som har stiftet en forening som Ateistisk Samfund, har en anden holdning, fred være med det.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Navneregistrering Felter med * skal udfyldes
 

Tiderne skifter

Af:Karl Bay - Den21.01.2015 kl. 10:57Anmeld kommentar

Uanset hvor samvittighedsfuldt kirken gennem hundreder af år har varetaget opgaver på vegne af det offentlige, er det på tide at indse, at religion er en privat sag. Det eneste argument, der kan gives, for at kirken fortsat skal tage sig af navneregistreringen er, at det har kirken jo altid gjort. Men tider går, og tider skifter.

Skriv hvad du søger