En kommunalpolitikers stemme Matilde Powers blogger om den virkelighed, hun oplever ude i kommunerne

Vi har brug for vidensdeling imellem kommunerne!

Af Matilde Powers, fredag den 14. december 2018 kl. 10.00

Hvordan får man bremset et højt sygefravær blandt fagmedarbejdere? Hvordan bør et demensplejehjem indrettes? Er der flest fordele ved at hjemtage den kommunale rengøring eller udlicitere den? Kan unges stress og mistrivsel forebygges igennem indsatser i skolen - og hvilke virker bedst?

Mit første år som byrådsmedlem har lært mig, at vi som politikere igen og igen står over for valg omkring driften og udviklingen af vores kommune - uden helt at vide, om der findes erfaringer og dokumentation for, hvilke metoder der har størst effekt. 

Da jeg var projektleder for Jump4fun, som er et bevægelsestilbud til overvægtige og sårbare børn, oplevede jeg gentagende gange, at kommuner selv havde igangsat dyre projekter, som skulle undersøge, hvordan et idrætstilbud til overvægtige og sårbare børn bedst udformes. Men de undersøgelser, de lavede, var allerede afprøvet og veldokumenteret i en lang række andre kommuner. De kunne altså have sparet både ressourcer og begynderfejl, hvis de i stedet have benyttet sig af resultaterne fra de mange tilsvarende projekter, som allerede var gennemført.

Jeg er sikker på, at der generelt er mange ressourcer sparet i hver eneste kommune, hvis vi bliver bedre til at dele vores viden på tværs. Vi har brug for en vidensbank og nogle veldokumenterede minimumskrav til de indsatser vi yder. Til gavn for borgerne og til gavn for kommunernes økonomi.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Vi har brug for vidensdeling imellem kommunerne! Felter med * skal udfyldes
 

Præcis, Matilde

Af:Peter Sig Kristensen, Silkeborg Kommune - Den16.12.2018 kl. 15:29Anmeld kommentar

Hej Mathilde

Samme erfaring fra en "ny" her i Silkeborg Kommune.

Men tænk lige dit forslag igennem, Matilde. Hvis vi som politikere ikke skal finde på noget nyt, men bare kopierer fra andre kommuner, kan vi jo ikke tage æren for at have opfundet noget nyt ;-)

Bedste hilsner
Peter Sig Kristensen

Skriv hvad du søger