Faciliterende ledelse Kristine Karlshøj blogger om facilitering og ledelse for offentlige ledere

Hvilke ferie-arbejdstype er du?

Af Kristine Karlshøj, tirsdag den 10. august 2021 kl. 07.30

Velkommen tilbage fra ferie!

Jeg håber du nød dine fridage, og jeg gætter på at du enten snød dig til at arbejde et par dage undervejs - eller helt stemplede ud og glemte alt om dit arbejde.

Vi er nemlig nogen der arbejder i vores ferie, og det er ikke helt tilfældigt hvem der gør det, og hvem der ikke gør det.

Hele denne snak om at arbejde i sin ferie startede på LinkedIn. I mit store digitale erhvervsfaglige netværk spottede jeg pludselig et opslag fra en leder der var på ferie. Han postede et billede hvor han sad og arbejdede med sin PC i haven. Opslaget gik viralt. Over 200.000 visninger. 1923 likes og næsten 500 kommentarer på dette ene LinkedIn opslag.

Lederen havde med sit ferie-arbejdsbillede ramt os lige midt i maven. Mange blev forpustede. Flere blev stødt på manchetterne, men en stor del skrev i kommentaren til opslaget, at de var enige. Lederen er nemlig den type, der rigtig godt kan lide at arbejde i sin ferie.

Jeg nørdede lidt videre, for at finde ud af hvilke ledertyper vi egentlig er, i forhold til at arbejde i vores ferie.

Jeg har efterfølgende identificeret 4  “ferie-arbejdstyper”.

De 4 typer er:

 

  1. Dig der knokler hele året, og vælter omkuld på første feriedag, og efter 3 ugers ferie med drinks og søvn, vender tilbage på arbejdspladsen, og har glemt ALLE dine koder til pc, dørkode osv.
  2. Dig der ikke kan give slip på arbejdet, og derfor hele tiden liiiige skal tjekke en mail, se på telefonen, tjekke nyhederne og ringe til “en ven” fra kanten af svømmepølen.
  3. Dig der er fuldstændig upåvirket af at ferien er startet, da du jo har holdt en lille smule ferie hele året. Du tager ikke arbejdstiderne så tungt og er vant til at slappe af mens du arbejder.
  4. Dig der er i balance, og som nyder at holde ferie når du har ferie, og som nyder at arbejde når du arbejder. Du har ingen problemer med at arbejde i din ferie, fordi du ved at det er et aktivt tilvalg.

Hvor kommer “ferie” egentlig fra?

Lad os lige kigge et par årtier tilbage, og se på hvor det der ferie-begreb egentlig kommer fra. Ferie var nemlig en ret, det kom med arbejderbevægelsen i industrisamfundet. Ferie er for at tydeliggøre, at man skulle undgå at blive udnyttet og at man som lønarbejder havde ret til egen selvbestemt tid også.

En del af den danske befolkning er stadigvæk en del af den gamle type industrisamfund, hvor man stempler ind og tjener penge til chefen ved at lægge sine slidsomme arbejdstimer. Netop den store forskel i at gå på arbejde fra den ene branche til den anden, gør at opstillingen fra gammel til nyt samfund gør ferie-begrebet svært lige nu.

Du har brug for at trække stikket

I det moderne arbejdsliv er ferien ikke kun noget der er, for at beskytte os arbejdsgivere der udnytter deres medarbejderes arbejdskraft, tid og livsenergi, men også for at minde os om, at vi har ret til og ikke mindst brug for perioder, hvor arbejdet ikke fylder som en tvang.

Lige meget hvilken leder-ferie-arbejdstype du kan identificerer dig med, så ved vi, at feriebegrebet har ændret sig over tid. Vi står over for en efter-corona-bølge, hvor både ledere og ansatte har fået smag for frihed og fleksibilitet, og hvor ferie ikke længere er en nødvendighed for at kunne klare det tunge arbejde i hverdagen. Ferien er i dag vores belønning eller åndehul som vi har brug for. Vi HAR brug for at trække stikket og lukke ned.

Det nye er, at ferie kan foregå hele året, spredt på alle ugens dage og foregå både ude i verden og hjemme i haven. Ferie er den frihed vi har som mennesker, når vi har brug for et åndehul i hverdagen.

Velkommen tilbage fra ferie - Velkommen til hverdagen!

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Hvilke ferie-arbejdstype er du? Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger