Hegaards hjørne Kristian Hegaard blogger om økonomisk og social ansvarlighed

Politik med perspektiv eller populisme?

Af Kristian Hegaard, tirsdag den 1. november 2011 kl. 10.00

Mange taler om, at enten skal vi have en god og robust økonomi eller også skal der være et højere serviceniveau. Opfattelsen er, at elementerne er modstridende og er ofte ideologisk baseret på en måde, så det lader til, at det ene udelukker det andet. 

Jeg tror ikke det ene udelukker det andet. Man bør rette sin tankegang mod en ”både og”-orienteret holdning. Men det kan kræve reformvillighed. Det handler om at holde hovedet koldt og hjertet varmt for at sikre den økonomiske og sociale ansvarlighed. 

Perspektiverne i beslutningerne skal ikke kun være halve løsninger eller række frem til næste kommunalvalg. Der må gerne være et sigte på 10-15 år, når dette er relevant.

En god økonomi er ikke en et mål i sig selv, men det er en forudsætning og et middel til at opnå den optimale kernevelfærd hos eleverne i folkeskolen, børnene i dagsinstitutionerne, rette serviceniveau hos de svageste ældre og handicappede, hjælpe de udsatte børn og man kunne blive ved. Disse prioriteringer er ofte enhver politikers drøm at realisere og ingen er uenige i, at sådanne tiltag er gode for kommunens borgere og gør den attraktiv. 

Det siger sig selv, man ikke kan få det hele, men hvor langt er man villig til at gå for at opnå det? Hvilke beslutninger tør man tage, når de er upopulære og man bliver ringet op af borgerne eller venner man har kendt det halve liv, der mener noget andet?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Intro Felter med * skal udfyldes
 
Kristian Hegaard

Kristian Hegaard

stud.jur.

Kristian blogger om kombinationen af økonomisk og social ansvarlighed samt de svære beslutninger og prioriteringer, der er forbundet med det kommunalpolitiske arbejde.

Skriv hvad du søger