Fællesskabet i centrum Knud Erik Hansen blogger om udfordringer og løsninger i det kommunale demokrati

Undervisning om alkohol – et underprioriteret emne?

Af Knud Erik Hansen, tirsdag den 5. februar 2019 kl. 10.50

Det vakte stor opmærksomhed, da vi i Faxe kommune for 6-7 år siden forbød alkohol på alle kommunale institutioner for børn og unge under 18 år – også ved rene voksenarrangementer. Ordningen har siden fungeret uden modstand, og har bl.a. betydet at ingen børn fra hjem med alkoholproblemer behøver at frygte sommerfesten i SFO’en.

Derimod kniber det i både Faxe Kommune og landets øvrige kommuner med alkoholforebyggende undervisning i skolerne, på trods af at den skal indgå i den obligatoriske Sundheds-, Seksualundervisning og Familiekundskab (SSF). Et fag der i det hele taget mange steder lever en noget stedmoderlig tilværelse.  

Det bør der laves om på. Vores børn og unge skal i tide tilegne sig vigtig viden om alkohol. Undervisning om alkohol handler om mere end leverskader, organsvigt, eller hvor meget man skal drikke, før man har et problem med alkohol. Det handler også om at drage omsorg og udvise respekt for hinanden og lære at navigere i en kultur, hvor alkohol er en indgroet del af samværet.

Vi bør som kommunalpolitikere sikre, at undervisningen prioriteres. En undersøgelse foretaget af ”Alkohol & Samfund” viser, at det langt fra altid er tilfældet. Det skylder vi ikke mindst de mange børn og unge, der vokser op i et hjem med alkoholproblemer.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Undervisning om alkohol – et underprioriteret emne? Felter med * skal udfyldes
 
Knud Erik Hansen

Knud Erik Hansen

Kommunalbestyrelsesmedlem

Knud Erik Hansen blogger om udfordringer og løsninger i det kommunale demokrati

Skriv hvad du søger