Fællesskabet i centrum Knud Erik Hansen blogger om udfordringer og løsninger i det kommunale demokrati

Fællesskabets skole

Af Knud Erik Hansen, onsdag den 9. januar 2019 kl. 08.00

Mens min kone og jeg var på ferie i Jordan i november, sms’ede vores barnebarn i Aarhus, Agnes, om vi skulle besøge det sted ved Jordanfloden, hvor Jesus blev døbt, og hun advarede os om, at vi ikke kunne dykke i Det Døde Hav p.g.a. saltindholdet. Agnes er 6 år og startede i 0. klasse i folkeskolen i sommer, og vi var noget imponerede over barnebarnets store viden om Jordan. Man var selvfølgelig i gang med et Jordan-tema inspireret af Børnenes Julekalender.

Agnes er meget glad for skolen og suger videbegærligt til sig. Jeg er glad for, at hendes forældre valgte folkeskolen til. Det gør langt de fleste i området. Det er en positiv fortælling om folkeskolen som fællesskabets skole.  

Sådan er det ikke alle steder. Et stort antal forældre sender deres børn i privatskole og ikke kun, når den lokale folkeskole nedlægges, men især i områder med mange udsatte børn af både etnisk dansk og ikke etnisk dansk oprindelse. Det truer sammenhængskraften i vores samfund.

Den udvikling skal vi have vendt. Det kræver både lokal politisk prioritering og mod til at vælge de løsninger, der passer til netop vores lokalområde. Der er på flere måder langt fra Aarhus Midtby til Faxe. Vi skal skabe et godt arbejdsmiljø via ledelse, der både kan sætte retning og samtidig lytte og have tillid til lærere og pædagogers professionalisme og faglighed.

Det igangværende kommissionsarbejde og de aftaler om arbejdstid, der indgås rundt om i kommunerne, kan blive en ny start for folkeskolen. Det er der brug for. Alle børn skal som Agnes trives i skolen.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Fællesskabets skole Felter med * skal udfyldes
 
Knud Erik Hansen

Knud Erik Hansen

Kommunalbestyrelsesmedlem

Knud Erik Hansen blogger om udfordringer og løsninger i det kommunale demokrati

Skriv hvad du søger