Friheden duer til alt godt Jens-Kristian Lütken blogger om hvordan den offentlige sektor kan køre længere på literen

Stresspanelet skyder ved siden af med anbefalinger om at lukke ned for digital kommunikation og loft over antallet af forældrearrangementer

Af Jens-Kristian Lütken, onsdag den 23. januar 2019 kl. 09.00

Jeg er enig i at ForældreIntra nogle steder sikkert kammer over. Man kan nærmest få det indtryk, at næst efter kolik, så er ForældreIntra, den største plage man kan møde som forældre. 

Løsningen er imidlertid ikke at fjerne den digitale kommunikation, sådan som regeringens stresspanel foreslår. I stedet er det et spørgsmål om, at man på den enkelte skole i fællesskab sætter rammerne for kommunikationen. 

Panelet foreslår ligeledes, at sætte et loft over antallet af forældrearrangementer. Ærligt talt, det skal hverken paneler eller politikere blande sig i. På nogle skoler, f.eks. Ellebjergskole i den københavnske Sydhavn, har man indført skole-hjem samtaler for hver 50 dage. Det fungerer rigtig godt og sørger for at alle kommer med, hvilket ikke tidligere var tilfældet, da skolen ligger i et område med mange sociale udfordringer. Succesen skyldes, at man har arbejdet med nye former for skole-hjem samtaler, hvor eleverne er meget mere inddraget og hvor de er i centrum.  Den intensive forældrekontakt har tilmed reduceret brugen af ForældreIntra. 

Lad nu forældrebestyrelserne, skolelederne og lærerne finde ud af hvad der fungerer! Fremfor at lade et panel af repræsentanter fra Overdanmark bestemme antallet af forældrearrangementer. 

Tak for input, men jeg overlade trygt, den slags beslutninger til dem der kender til dagligdagen ude på vores skoler. Tværtimod er jeg overbevist om, at det der virkeligt skaber stress er når folkeskolen ikke får arbejdsro, men blive mødt med nye fikse anbefalinger fra eksperter og meningsdannere langt fra virkeligheden.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Stresspanelet skyder ved siden af med anbefalinger om at lukke ned for digital kommunikation og loft over antallet af forældrearrangementer Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger